Hoeveel ontruimers zijn er nodig bij een brand?

In het bouwbesluit 2012 is het artikel 7.11a Hulp bij ontruiming bij brand opgenomen. Daarmee staat er nu niet alleen in de arbowet beschreven hoe je bedrijfshulpverlening moet inrichten en dat is een plus. Alleen is het voor een ontruimingsplan niet echt concreet, er staat namelijk beschreven: dat er voldoende personen aangewezen zijn om de ontruiming bij brand voldoende snel te laten verlopen. Maar ja, wat is voldoende ?

Gelukkig hebben Jacco Huijzer en Hajé van Egmond (Geregeld BV) een handreiking geschreven, waarmee je aan de slag kan. Okay, het is geschreven voor handhavers maar het blijft een interessant document om te lezen en waarmee jij je ontruimingsplan weer kunt updaten.

Artikel 7.11a van Bouwbesluit 2012 bepaalt dat er voldoende personen moeten zijn aangewezen om de ontruiming bij brand voldoende snel te laten verlopen. Dit voorschrift verplicht gebruikers van een bouwwerk dus om te zorgen voor voldoende ontruimers in geval van brand. Maar wat is ‘voldoende’?

Meer lezen ? Lees dan de blog op nieman.nl https://www.nieman.nl/2018/06/handreiking-toepassing-artikel-7-11a-bij-zorgfuncties/